(i ack så svenska termer)

För ett par dagar sedan fick jag idén att samla all min aktivitet på nätet på ett enda ställe. För att göra det enkelt för mig använde jag Drupals normala aggregator-funktion och körde ihop mina olika bloggar och länkar till annan information på en enda sida. Resultatet kan beskådas över på nicke.sjostrom.fi.

Hyggligt nöjd med formatet snavade jag igår över begreppet lifestream och insåg att det egentligen är det jag skulle ha velat åstadkomma. Forfarande baserat Drupal gjorde jag den snabba förändringen att alternativt kan man få inläggen från alla källor kronologiskt på en enda sida om man klickar Lifestream-linken i headern. Men, men, men... ...det vad jag egentligen skulle ha velat åstadkomma är något i stil med Chris J. Davis lifestrem. Kompakt, estetiskt och to the point.

Om Jaiku skulle fungera som det borde så skulle det gå att komma ganska nära det jag vill åstadkomma med hjälp av det, men de senaste dagarna tycker jag att Jaiku varit verkligen slö med att uppdatera aggregerat data och även i övrigt fungerat lite osäkert. Men om någon vill kolla så ser det ut så här. Skulle Jaiku inte ha problem med belastningen (får man anta) så skulle det verkligen vara en trevlig micro-blogging plattform. Föredrar den om Twitter alla gånger, men använder ändå Twitter eftersom jag är lat och tycker om att micro-blogga via Jabber. Så, please Jaiku-utvecklare, please, en jabber-gateway, please!

Vidare till Tumblr, vilket känns varken som lifestream eller micro-blogging. Mera som mini-blogging. Har även provat att aggregera dit alla mina källor. Slutresultatet finns här. Njaää, jag tror inte.

(Det som ännu kunde vara värt att prova är snygga till RSS-feedarna med t.ex. Feedrinse, Feed shake innan de aggregeras ihop.)

Så vad jag efterlyser är en mini-aggregator som ändå är hyggligt konfigurerbar. Idealiskt borde det åtminstone gå att formattera informationen som de olika källorna olika gällande färger och någon slags ikon. Dessutom borde det gå att filtrera data med t.ex. regular expressions. Ja, och, gärna som en Drupal modul.

Tack på förhand :-)