Empty

Uppdaterat oktober 2010: Metoden som beskrivs nedan behövs i praktiken inte längre. Åtminstone inte för de av oss som har Spotify Premium och alltså kan utnyttja Triodes plugin för Squeezebox Server.

Nu är det inte fullt så bra som rubriken låter antyda, dvs. alla som hoppas (och det är ganska många) att Spotify ska ha börjat stöda Squeezeboxen fullt ut på samma sätt som t.ex. iPhonen och nu senast Symbian S60 telefoner riskerar bli besvikna. Men med hjälp av DSBridge kommer man åtminstone en bra bit på väg gällande att få Spotify över till Squeezeboxen. Enbart ljudet dock, du måste fortsättningsvis använda datorn för att välja vad du lyssnar på. Desstuom fungerar DSBridge enbart för Windows, även om det kanske finns motsvarande lösningar i Mac-världen.

Börja med att ladda ner nyaste versionen av DSBridge. Just nu verkar det vara 20090727-bin.zip. Förutom DSBridge behöver du LAME MP3-enkodaren. Jag valde att ladda ner den från codecs.com och åtminstone version 3.98.2 har fungerat bra för mig.

Leta reda på mappen där Spotify finns installerad. I de flesta fall C:\Program Files\Spotify. I den här mappen placerar du filerna dsbridge.ini och dsound.dllfrån DSBridge-arkivet och filen lame_enc.dll från LAME-arkivet.

Nu är du färdig med inställningarna på Windows-datorn där Spotify körs. Det återstår ännu att definiera en favorit på Squeezeboxen för att få det här att fungera smidigt. Surfa till webbgränssnittet för Squeezebox Server, välj Favorites, Edit, New Favorite och definiera en favorit med namnet Spotify med urlen till port 8124 på den maskin där Spotify/DSBridge kör t.ex. http://localhost:8124/ ifall Spotify och Squeezebox Server kör på samma maskin.

Nu är du färdig med förberedelserna och äntligen klar att använda vad du ovan åstadkommit. Starta bara Spotify på vanligt vis. I nedre högra kanten av skärmen borde du förutom Spotify-ikonen ha ytterligare en blå rund ikon. Välj sedan Favoriten du definierade ovan på Squeezeboxen. Om allt går bra borde den runda ikonen på PC:n ändra färg till grönt och Squeezeboxen spela vad du än spelar i Spotify.