Ok, Taskwarrior var inte för mig. Android-klienten var alldeles för dålig, men begränsade funktioner och ostandard användargränssnitt.

Gjorde en snabb runda genom alternativen och fastnade för Trello. Tycker om den mer avspända inställningen till kom-ihåg-listor. Tyngdpunkten är på vad som borde bli gjort och inte så mycket på prioriteter, tidpunkter och liknanden även om sådant också kan användas.

Som vanligt gillade jag inte Trello-appens widget men lyckades få in uppgifter med en dead-line. I Trello aktiverade jag alla mina boards Calendar Power-Up och aktivera iCalendar Feed. ~~Sedan var var det bara att i Google Calendar addera alla Trello-boards kalendrar genom addera "Other"-kalendrar med URL. Så långt var de alltså i Google Calendar och sedan var det ju lätt att få över dem till Android-grunkor genom att välja att synkronisera även dessa.~~

Uppdaterat: 2016-05-12:

Ok att utnyttja Google Calendar var i och för sig attraktivt i.o.m. att ända använder den, men i praktiken fungerar det inte alls. Google verkar nämligen uppdatera iCal-kalendrar väldigt sällan. Jag väntade flera timmar utan att något hände. Googlade sedan lite och folk pratar om en gång i dygnet eller ännu mera sällan. Totalt oacceptabelt för den här användningen alltså.

Istället återgick jag till att på Android använda mig av CalDAV-Sync som var bekant från tiden när jag köre min egen Zimbra-server. Det fungerar bra efter att jag satte den att uppdatera en gång i timmen.