[Empty

Gissa om vi stridit med Google de senaste dagarna! Morr! Jag har läst på om sitemaps, pagerank, Google dance och liknande och försökt re-submitta sidorna och använt Googles "webmaster tools" och allt till ingen nytta.

Doris har en julkalender som uppdateras varje år. Huvudsidan är en redirect till den aktuella, nyaste kalendern. I slutet av november såg allt bra ut. Doris kalender hittade av Google som “doris julkalender 2006” och under enbart “julkalender 2006” var hon mellan 10 och 20 i sökresultatet. Någon dag in i december upptäckte vi plötsligt att kalendern försvann från Googles index men efter lite mixtrande och ett dygns väntan återuppstod Doris igen. Efter några dagars lugn och ro försvann Doris nyaste kalender igen och det är situationen för tillfället utan att vi kan förstå varför Google ratar Doris.

Yahoo och MS Live Search har inga problem med Doris utan där lever hon gott, men vad hjälper väl det när de 99% av alla som hittat fram till Doris sida gjort det via Google.

Update: Doris var tillbaka på Google igen för ungefär ett dygn. Liksom den här artikeln som diskuterade fenomenet Doris Julkalender 2006, men nu har de båda försvunnit igen.