Jag bet i det sura äpplet och emigrerade mina bokmärken tillbaka från Diigo till del.icio.us i helgen. För ett par år sedan flyttade jag allt andra vägen utan desto vidare problem, men del.icio.us gör verkligen inte livet lätt för en när man kommer med mycket bagage.

Efter diverse handediterande av dump filen från Diigo återstod endast den otroligt irriterande egenskapen att alla importerade bokmärken är märkta som "not shared". Hur det här inte går att välja vid importen är helt oförståeligt. Kombinerat med en total avsaknad av möjligheter till masseditering undrar jag igen lite varför del.icio.us har blivit så populärt som det är. För många antar jag att orsaken sist och slutligen är den samma som för mig, dvs. del.icio.us marknadsledarskap vilket ger stort stöd för integrering med andra system.

Ja, och så väntar vi alla på delicious 2.0 som förhoppningsvis ska göra del.icio.us betydligt smidigare att jobba med.

Egentligen hade jag en point med det här innan gnället tog överhand. För en utmärkt metod att göra del.icio.us bokmärken shared kolla in Blogger Migration for Delicious and FreshTags för en Javascript-snutt som åtminstone besparade mig ett par timmar och ungefär 1000 musklick.